Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief ED: november 2022

Nieuwsbrief ED: november 2022

 

Beste ,

 

Hierbij de november nieuwsbrief, boordevol informatie over nieuwe en lopende activiteiten in de Doarpskeamer.

 

Kerstwinkeltje

10 kerst1De Doarpskeamer  organiseert weer een kerstwinkeltje, waar kleine cadeautjes gekocht kunnen worden.

Het winkeltje wordt in kerstsferen versierd en wordt uitgestald in het 1e deel van de Skuorre van de Doarpskeamer. 


Kursus Frysk skriuwe

fries schrijvenKursus Frysk skriuwe yn Doarpskeamer Akkrum

Jo binne Fryskprater, mar jo soenen it Fryske k wol graach skriuwe kinne wolle? Dan is it no jo kâns. De Doarpskeamer yn Akkrum biedt nammentlik in kursus Frysk skriuwen oan. De gelegenheid is der dus, wat hâldt jo tsjin? Dat it...


Voor wie steek jij een kaarsje aan?

8 dbhelpt

“Mensen van voorbij, herdenken op een manier die bij je past.’’ Op een sfeervolle Tsjerkebleek, in de Terptsjerke en de Lantearne Tún vierden inwoners van Akkrum en Nes op 2 november, de van oorsprong katholieke gedenkdag.

De organisatie van deze avond was in...


Bloemschikken

7 bloem1Tijdens de open-dag was er veel belangstelling voor beide workshops bloemschikken.

De workshop herfst-bloemstuk maken is in middels geweest en de deelnemers waren erg enthousiast. Men nam zelf groen materiaal mee en onder de bezielende leiding van Jantsje Hofstra zijn er prachtige...


Workshop kleien met Loes

6 kleienNet als vorig jaar is ook het “kleien met Loes” weer een groot succes. Al tijdens de open dag waren alle workshops volgeboekt. 

De eerste les is inmiddels geweest en ook nu weer met enthousiaste deelnemers. Eerst met de klei aan de slag, boetseren en modelleren,...


Vilten

5 vilten1In het activiteiten-café van de Doarpskeamer is er voor het eerst een workshop vilten gegeven, door Tryntje Greydanus. 

Vilten is één van de eerste technieken om textiel te maken. De oudste gevonden vormen van vilt dateren uit 6500 voor Christus.


Sing-in

4 singinZondagmiddag 30 oktober was de eerste SING-IN. 

Aaltsje Siesling begeleidde enthousiast de groep op de accordeon en de sfeer zat er snel. De teksten werden weergegeven op een groot beeldscherm en zo kon iedereen meezingen met liedjes van toen en liedjes van nu.

“Het...


Leesgroep

3 leesclubDe leesgroep is gestart met zes lees-enthousiastelingen. Het eerste boek dat is hebben gekozen is ‘Onder buren’ van Julia Zeh. Tijdens de volgende bijeenkomst 9 januari 2023  zullen n.a.v. het boek, de volgende zaken worden besproken: wat is je mening over het boek, wat...


Oekraïne nieuws

2 oekraineMaandagavond 7 november is er in de Doarpskeamer weer een contactavond gehouden voor gastgezinnen die Oekraïense vluchtelingen opvangen. Alle 8  gastgezinnen waren aanwezig, waarvan op twee adressen dubbele gezinnen wonen.
Inmiddels hebben twee  gezinnen een eigen woonplek...


Bestuurszaken

1 bestuurHeel fijn om te vertellen dat we een nieuw bestuurslid hebben. Anna Bouma komt ons versterken en daar zijn we erg blij mee, van harte welkom Anna.

Waar we ook erg blij mee zijn dat Tjeerd Kobus ons komt ondersteunen met beheerstaken, zoals schoonmaken, de was, boodschappen...


‍Doarpskeamer ED, Lange Miente 5, 8491 BG  Akkrum

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief