Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief ED: nieuwe activiteiten in Doarpskeamer Akkrum

Nieuwsbrief ED: nieuwe activiteiten in Doarpskeamer Akkrum

 

Beste Bezoeker ,

 

Voor het komende jaar heeft Doarpskeamer Akkrum weer mooie activiteiten op het programma staan. Klik op de titel om verder te lezen!

 

Nieuwjaarsinloop Doarpskeamer op 15 januari 2023

vuurwerkDoarpskeamer start het nieuwe jaar met een Nieuwjaarsinloop. Iedereen is van harte welkom om het nieuwe jaar gezellig in te luiden, onder het genot van een hapje en een drankje op zondag 15 januari 2023 van 15.00 tot 17.00 uur.


Corona-herhaalprik op 16 december 2022

Injectienaalden liggen klaar voor de boosterprik voor tachtigplussers in zorgcentrum Leppehiem te Akkrum. De derde prik dient als oppepper, die de werking van de beide eerste vaccinaties kan verbeteren. Vrijdag 16 december 2022 is de laatste mogelijkheid om de corona-herhaal-prik in de Doarpskeamer te halen, tussen 13.00 en 19.00 uur.


Activiteiten in januari 2023

Vilten schilderen boeken moaziekIn januari 2023 staan er ook weer verschillende workshops gepland, maar helaas zijn er al een aantal vol, o.a. leesclub, meditatief schilderen en vilten. Ook de activiteiten van de schildersgroep, de kook/eetgroep en de quilt-bee gaan weer van start


Gehaakte kerstboom op Tsjerkebleek

Akkrum HaakkersboomOp woensdag 14 december rond 15.00 uur tuigt het bestuur de grote gehaakte kerstboom weer op de Tsjerkebleek op. Een prachtig dorpsproject, dat dit jaar nog een stukje groter is geworden. Hulde aan alle vrouwen die hebben mee gehaakt.


Korte cursus vilten in 2023

vilten liggendVanwege de grote belangstelling voor het vilten organiseren we in 2023 weer een korte cursus vilten. Vilten is één van de eerste technieken om textiel te maken. De oudste gevonden vormen van vilt dateren uit 6500 voor Christus.


Groeiende belangstelling voor Sing-in

Zingen SIedere laatste zondagmiddag van de maand is er in de Doarpskeamer een Sing-in. De laatste keer in november was het een groot succes, er is heerlijk gezongen en het was gezellig, met een drankje en een praatje tussendoor.


Voorleesproject Rupsje Nooitgenoeg met Bieb Akkrum

Poster Rupsjenooitgenoeg liggendDe Doarpskeamer is er voor alle leeftijden en dus ook voor de kleintjes. We starten in januari met een nieuw project. Voor dit project lijkt de bibliotheek voor ons een juiste en prettige plek om kinderen te gaan voorlezen. Natuurlijk om dat daar boeken aanwezig zijn, maar vooral...


Presentatie Stichting Akkrum Ald en Nij

akkrumaldnijkopie3 46 154Voorzitter Bart Dikkerboom van de Stichting Akkrum Âld en Nij zal in februari 2023 in de Doarpskeamer een presentatie geven over de historie van Akkrum/Nes en wijde omgeving.


Project “Efkes nifelje” met oud en jong

nifeljeWe gaan in januari 2023 starten met het project “nifelmidje mei âld en jong”. Oud en jong knutselen samen (tekenen, borduren, bloemen maken, knippen/plakken e.d.) om contacten tussen jong en oud te bevorderen en nieuwe vormen van vrijetijdsbesteding te ontdekken.


Kleien met Loes in 2023

kleien met loesVanwege het grote succes vorig jaar is er ook 2023 weer een mogelijkheid onder leiding van Loes Fröhling een kunstwerk van klei te maken. Of je nu beginner bent of al een klei-professional, laat je inspireren.


Oekraïens schilderen 2023

Oekraiensschilderen.jpgDe Oekraïense kunstenares Akulenko Natalia Pavlovana, die als vluchteling tijdelijk in Akkrum verblijft, geeft in de Doarpskeamer schilderles volgens de traditionele Oekraïense schilderkunst. Een unieke gelegenheid om met een andere kant van Oekraïne kennis te maken.


Kerstversiering maken in decembermaand

20221003 DK cursus kerst balOnder leiding van Grietsje van der Meulen en Rommy Wassenaar is er in december een workshop kerstversiering maken van papier in de Doarpskeamer.


Kerstwinkeltje

10 kerst1De Doarpskeamer  organiseert weer een kerstwinkeltje, waar kleine cadeautjes gekocht kunnen worden.

Het winkeltje wordt in kerstsferen versierd en wordt uitgestald in het 1e deel van de Skuorre van de Doarpskeamer. 


Kursus Frysk skriuwe

fries schrijvenKursus Frysk skriuwe yn Doarpskeamer Akkrum

Jo binne Fryskprater, mar jo soenen it Fryske k wol graach skriuwe kinne wolle? Dan is it no jo kâns. De Doarpskeamer yn Akkrum biedt nammentlik in kursus Frysk skriuwen oan. De gelegenheid is der dus, wat hâldt jo tsjin? Dat it...


‍Doarpskeamer ED, Lange Miente 5, 8491 BG  Akkrum

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief