Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief Doarpskeamer Akkrum-Nes

Nieuwsbrief Doarpskeamer Akkrum-Nes

Nieuwsbrief Doarpskeamer Akkrum-Nes

Beste mensen, bijgaand de nieuwsbrief van Doarpskeamer Akkrum-Nes. Klik op de titels om de berichten te kunnen lezen. Veel leesplezier!

 


 

Akkrum Bloeit 13-17 Mei

logoBLOEIWEEK 12 MEI T/M 18 MEI 2024 in Akkrum-Nes

Grote vraagstukken over klimaat, natuur, voedsel, dierenwelzijn en ons eigen welzijn vliegen ons bijna dagelijks om de oren. Wat kun je daar als individu aan doen? Dat is een uitdaging voor ons allemaal. Als we de krachten bundelen in ons dorp, kunnen we met elkaar de eerste stappen zetten. Akkrum-Nes Bloeit zet die eerste stappen, samen met vijf andere dorpen in Fryslân, tijdens de Bloeiweek van zondag 12 mei tot en met zaterdag 18 mei.

De hele week staat barstensvol leuke activiteiten die bijdragen aan de oplossing van deze vraagstukken. Er worden activiteiten georganiseerd voor iedereen, met als doel om gezonder te leven, meer aandacht te hebben voor de natuur en vooral ook om samen iets te ondernemen.


Publicatiedatum Vrijdag 5 april 2024

Tún Doarps keamer

tuin doarpskeamerWat ligt de voortuin van onze Doarpskeamer er weer prachtig bij. Allemaal voorjaarsbloeiers fleuren de hele tuin op die er verder ook onberispelijk bij ligt. Alle lof voor Anneke Travaille en haar groene hart en vingers. Prachtig!


Publicatiedatum Vrijdag 5 april 2024

Naaiclub

naaiclub.2naaiclub.3Resultaten van de Naaiclub.

In de herfst zijn we met een naaiclubje begonnen. Geen les,  maar met hulp van ervaren naaister Sjoukje Feddes, eigen projecten maken. Van de 4 deelnemers waren er 3 beginners. Nog nooit een draad op de naaimachine ingeregen, laat staan erachter gezeten. Maar het is ze gelukt.


Publicatiedatum donderdag, 4 april 2024

Vrijmarkt Koningsdag

Vrijmarkt.1De afgelopen jaren heeft de Doarpskeamer Akkrum-Nes op Koningsdag een garage-sale georganiseerd, waar je aan hebt meegedaan. Het was een groot succes, maar we kregen het signaal, dat er misschien te veel adressen waren die meededen, waardoor het aantal bezoekers per adres nogal tegenviel.

Daarom gaan we het dit jaar anders organiseren, n.l. één centrale Vrijmarkt op de Lange Miente.

Iedereen kan meedoen, maar wel even opgeven viakoningsdagakkrum@gmail.com

De Lange Miente wordt (deels) afgesloten, dus er is voldoende plaats. 


Publicatiedatum woensdag, 3 april 2024

Túnkeamer

Túnkeamer.1De werkzaamheden aan de túnkeamer zijn bijna "af". Vorige week is er schoongemaakt en zijn alle bouwmaterialen opgeruimd. Met de inrichting kan nu echt gestart worden. De eerste spullen staan er al in. Wat is het een mooie lichte ruimte geworden en wat zullen we deze met plezier gaan gebruiken. Als de inrichting ook klaar is dan zien we pas echt hoe mooi deze uitbreiding is geworden.  Petje af voor alle harde werkers. 


Publicatiedatum woensdag, 3 april 2024