Nieuwsbrief ED: het activiteitenprogramma 2022/2023

Nieuwsbrief ED: het activiteitenprogramma 2022/2023

 

Beste ,

 

Veel leesplezier toegewenst met onze nieuwste nieuwsbrief!

 

Luisterverhaal 2023 #3: Riemen en Teltsjes

Wat witte wy noch fan ús legere skoalletiid? Binne it noflikke oantinken, of…


Zomervakantie Doarpskeamer

vakantie geslotenDe afgelopen maanden waren er in de Doarpskeamer veel activiteiten. Nu de zomer in aantocht is en mensen met vakantie gaan, druk zijn in de tuin of andere bezigheden hebben, stoppen we even met activiteiten.


Plantjeskraam

230523_Bloemenkraam_WIlhelminaHey.jpgBij de Doarpskeamer aan de Lange Miente 5 in Akkrum is door de Volkstuinvereniging Feansterdyk de plantjeskraam weer prachtig gevuld. Mooie tuinplantjes, maar ook groente- en kruidenplantjes en dahliaknollen. Verder liggen er zakjes met zaad en tuintijdschriften.


Podcasts Rimen en Teltsjes

podcast 

Doarpskeamer Akkrum Nes start met een tweede reeks luisterverhalen.

 De podcasts gaan over vroeger en nu. Mensen uit Akkrum en omgeving vertellen over hun leven. Deze serie heet       Rimen en Teltsjes en is te vinden onder de knop Podcasts...


Luisterverhaal 2023 #2: Riemen en Teltsjes

Gesellich dat je meiharkje. Yn dit petear helje we oantinkens op oan de earste tsien jier fan ús libben.


Vergeet-me-niet Stap-in

 vergeetmeniet

In samenwerking met de thuiszorgorganisaties in Akkrum/Nes start de Doarpskeamer met een ontmoetingsmogelijkheid voor mensen met geheugenproblemen en hun partners/mantelzorgers.


Lightwalk 2023

lichtwandeling 

 

 

 Aankondiging LightWalk 2023 – vast voor in je agenda


Workshop Verfgieten

vergieten

Verfgieten, dé nieuwe rage om te ontspannen waarbij je mooie projecten kunt maken. En …. iedereen kan het! En…… ook nog heerlijk om te doen! Op dinsdagavond 6 juni 2023 om 19.30 uur wordt er in de Skuorre of buiten een workshop georganiseerd.


Zomerprogramma Lantearne Tún 2023

lantearnetun 1 Ook dit jaar weer een programma georganiseerd door de PKN-túngroep samen met de Doarpskeamer. Elkaar ontmoeten en genieten van het diverse aanbod.

 Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld.

 Aanvang altijd om...


Muziek in de Lantearnetún

hynstywaed

Folkgroep Hynstewaed werd opgericht in 2016, door Lolle en Freek, en in de loop van de jaren werden meer enthousiaste muzikanten aan toe gevoegd, en   dat heeft geleid tot een bezetting van vijf enthousiaste muziekvrienden.De   muziek die ze spelen is...


Verrassing van de Rabobank

Doarpskeamer Akkrum-Nes werkt hard aan de verduurzaming van het pand.


Open dag Doarpskeamer 9 september

foto met tekstVast voor in je agenda

Zoals ieder jaar organiseert de Doarpskeamer een OPEN DAG. Een dag waarbij het nieuwe winterprogramma wordt gepresenteerd.


Gezond aan tafel in de Doarpskeamer

Afbeelding

Doarpskeamer Akkrum-Nes organiseert weer een nieuwe activiteit, nl. samen koken zonder ‘pakjes en zakjes’, recepten delen en samen eten.


Tai Chi Gong in de Doarpskeamer

tai chi ida 1 De Tai Chi cursus van woensdag 3 mei gaat niet door!

Met vriendelijke groet, activiteitenwerkgroep Doarpskeamer.


Luisterverhaal 2023 #1: Rimen en Teltsjes

Podcast 1: Wolkom bei ús nije podcastsearje, dat wy mei in knypeach nei it ferneamde 19de ieuwse boek fan de bruorren Halbertma fan Grou, ‘ Rimen en Teltsjes 2.0’ doopt ha. Dit boek fan de Halbertsma’s stiet stiiffol prachtige gedichten en ferhalen. Mar ferhalen binne fansels...


Workshop bloemschikken Lente 2023

230322 Bloemschikken Lente2023Op 21 maart is de lente begonnen en dat is in de Doarpskeamer "gevierd" met bloemschikken. Er is hard gewerkt onder leiding van Jantsje Hofstra. Bloembolletjes, narcisjes, nestjes, eitjes en nog veel meer "lente" is in de bloemstukken verwerkt. Het zijn prachtige creaties geworden.


Kleiwerkstukken van Loes uit de oven

230318 KleistukkenLoesuitdeovenIn de afgelopen weken heeft Loes Röhling weer een serie kleilessen gegeven. De eerste les zijn de creaties gemodelleerd en na het drogen in de 2e les geëmailleerd.


Tai Chi Gong in de Doarpskeamer

230328 Logo TaiChiJezelf opnieuw ontdekken via je ademhaling met duidelijke rustgevende bewegingen en een geleide meditatie voor innerlijke rust. De oefeningen zijn zowel staand als zittend op de stoel. Mijn manier van lesgeven is ONTSPANNEN, MET DIEPGANG EN GEZELLIGHEID. Na een uur is er gelegenheid...


Koningsdag: tweedehands kinderkleding en garagesale

image

Wat was het in Akkrum/Nes altijd stil op Koningsdag, maar ........ dit jaar brengt de Doarpskeamer Akkrum-Nes daar verandering in! Donderdag 27 april 2023 van 11:00 uur tot 15:00 uur organiseert de Doarpskeamer een garage-sale in Akkrum/Nes in combinatie met een tweedehands-kinderkleding...


Vraag de nieuwsbrief aan!

image

In de Doarpskeamer Akkrum/Nes worden veel activiteiten georganiseerd. De activiteiten zijn voor alle inwoners en iedereen is welkom.


‍Doarpskeamer ED, Lange Miente 5, 8491 BG  Akkrum

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief