Nieuwsbrief Doarpskeamer Akkrum Nes 1 maart 2023

Nieuwsbrief Doarpskeamer Akkrum Nes 1 maart 2023

 

Beste mensen,

 

Bijgaand weer een nieuwsbrief van Doarpskeamer Akkrum Nes. Klik op de titel om het bericht te lezen. Veel leesplezier toegewenst.

 

Zomervakantie Doarpskeamer

vakantie geslotenDe afgelopen maanden waren er in de Doarpskeamer veel activiteiten. Nu de zomer in aantocht is en mensen met vakantie gaan, druk zijn in de tuin of andere bezigheden hebben, stoppen we even met activiteiten.


Publicatiedatum maandag, 22 mei 2023

Plantjeskraam

230523_Bloemenkraam_WIlhelminaHey.jpgBij de Doarpskeamer aan de Lange Miente 5 in Akkrum is door de Volkstuinvereniging Feansterdyk de plantjeskraam weer prachtig gevuld. Mooie tuinplantjes, maar ook groente- en kruidenplantjes en dahliaknollen. Verder liggen er zakjes met zaad en tuintijdschriften.


Publicatiedatum maandag, 22 mei 2023

Podcasts Rimen en Teltsjes

podcast 

Doarpskeamer Akkrum Nes start met een tweede reeks luisterverhalen.

 De podcasts gaan over vroeger en nu. Mensen uit Akkrum en omgeving vertellen over hun leven. Deze serie heet       Rimen en Teltsjes en is te vinden onder de knop Podcasts op onze website.

Veel luisterplezier!


Publicatiedatum Vrijdag 19 mei 2023

Vergeet-me-niet Stap-in

 vergeetmeniet

In samenwerking met de thuiszorgorganisaties in Akkrum/Nes start de Doarpskeamer met een ontmoetingsmogelijkheid voor mensen met geheugenproblemen en hun partners/mantelzorgers.


Publicatiedatum Vrijdag 19 mei 2023

Lightwalk 2023

lichtwandeling 

 

 

 Aankondiging LightWalk 2023 – vast voor in je agenda


Publicatiedatum Vrijdag 19 mei 2023

Workshop Verfgieten

vergieten

Verfgieten, dé nieuwe rage om te ontspannen waarbij je mooie projecten kunt maken. En …. iedereen kan het! En…… ook nog heerlijk om te doen! Op dinsdagavond 6 juni 2023 om 19.30 uur wordt er in de Skuorre of buiten een workshop georganiseerd.


Publicatiedatum Vrijdag 19 mei 2023

Zomerprogramma Lantearne Tún 2023

lantearnetun 1 Ook dit jaar weer een programma georganiseerd door de PKN-túngroep samen met de Doarpskeamer. Elkaar ontmoeten en genieten van het diverse aanbod.

 Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld.

 Aanvang altijd om 15.30 uur, tussendoor een korte thee/koffie pauze,

 Bij slecht weer wijken we uit naar de Lantearne, uiterlijk tot 17.00 uur. 


Publicatiedatum donderdag, 18 mei 2023

Muziek in de Lantearnetún

hynstywaed

Folkgroep Hynstewaed werd opgericht in 2016, door Lolle en Freek, en in de loop van de jaren werden meer enthousiaste muzikanten aan toe gevoegd, en   dat heeft geleid tot een bezetting van vijf enthousiaste muziekvrienden.De   muziek die ze spelen is Folkmuziek, en dat komt uit Ierland, Engeland,   Schotland, Australië, Spaans, en zelfs Fries. 


Publicatiedatum donderdag, 18 mei 2023

Verrassing van de Rabobank

Doarpskeamer Akkrum-Nes werkt hard aan de verduurzaming van het pand.


Publicatiedatum donderdag, 11 mei 2023

Open dag Doarpskeamer 9 september

foto met tekstVast voor in je agenda

Zoals ieder jaar organiseert de Doarpskeamer een OPEN DAG. Een dag waarbij het nieuwe winterprogramma wordt gepresenteerd.


Publicatiedatum donderdag, 4 mei 2023

Gezond aan tafel in de Doarpskeamer

Afbeelding

Doarpskeamer Akkrum-Nes organiseert weer een nieuwe activiteit, nl. samen koken zonder ‘pakjes en zakjes’, recepten delen en samen eten.


Publicatiedatum donderdag, 4 mei 2023

Tai Chi Gong in de Doarpskeamer

tai chi ida 1 De Tai Chi cursus van woensdag 3 mei gaat niet door!

Met vriendelijke groet, activiteitenwerkgroep Doarpskeamer.


Publicatiedatum dinsdag, 2 mei 2023

Workshop bloemschikken Lente 2023

230322 Bloemschikken Lente2023Op 21 maart is de lente begonnen en dat is in de Doarpskeamer "gevierd" met bloemschikken. Er is hard gewerkt onder leiding van Jantsje Hofstra. Bloembolletjes, narcisjes, nestjes, eitjes en nog veel meer "lente" is in de bloemstukken verwerkt. Het zijn prachtige creaties geworden.


Publicatiedatum dinsdag, 18 april 2023

Kleiwerkstukken van Loes uit de oven

230318 KleistukkenLoesuitdeovenIn de afgelopen weken heeft Loes Röhling weer een serie kleilessen gegeven. De eerste les zijn de creaties gemodelleerd en na het drogen in de 2e les geëmailleerd.


Publicatiedatum woensdag, 19 april 2023

Tai Chi Gong in de Doarpskeamer

230328 Logo TaiChiJezelf opnieuw ontdekken via je ademhaling met duidelijke rustgevende bewegingen en een geleide meditatie voor innerlijke rust. De oefeningen zijn zowel staand als zittend op de stoel. Mijn manier van lesgeven is ONTSPANNEN, MET DIEPGANG EN GEZELLIGHEID. Na een uur is er gelegenheid ervaringen uit te wisselen via kaartjes. De entree is € 7.50 incl. een kopje thee of koffie.


Publicatiedatum maandag, 24 april 2023

Koningsdag: tweedehands kinderkleding en garagesale

image

Wat was het in Akkrum/Nes altijd stil op Koningsdag, maar ........ dit jaar brengt de Doarpskeamer Akkrum-Nes daar verandering in! Donderdag 27 april 2023 van 11:00 uur tot 15:00 uur organiseert de Doarpskeamer een garage-sale in Akkrum/Nes in combinatie met een tweedehands-kinderkleding beurs in de Doarpskeamer.


Publicatiedatum donderdag, 20 april 2023

Vraag de nieuwsbrief aan!

image

In de Doarpskeamer Akkrum/Nes worden veel activiteiten georganiseerd. De activiteiten zijn voor alle inwoners en iedereen is welkom.


Publicatiedatum donderdag, 20 april 2023

Kinderen en kunst

image

Kunstschilder Denise Visser uit Nes heeft passie voor kleur en beeld. Met haar enthousiasme heeft ze op drie woensdagmiddagen proeflessen aan kinderen gegeven en een stukje kunst aan hen overgedragen. Er is hard gewerkt aan ‘kinderkunst’ maken, het was leerzaam en gezellig.


Publicatiedatum donderdag, 20 april 2023

Bijeenkomst gastvrouwen en - heren

afbeelding gastvrouwOm de lente te vieren en onze gastvrouwen en gastheren in het zonnetje te zetten wordt er vrijdag 17 maart 2023 om 10.00 uur een bijeenkomst georganiseerd in de Doarpskeamer.

We gaan even bijpraten en kennis maken met de twee nieuwe leden van de activiteitengroep. Vervolgens kunnen er twee duurzame workshops worden gevolgd:


Publicatiedatum woensdag, 1 maart 2023

Winterfair voorbereiding

winterfairEen aantal enthousiaste vrijwilligers van de Doarpskeamer organiseren in de week van 6 november 2023 een winterfair. Een prachtig initiatief. 

Het is de bedoeling om voor deze fair o.a. zelfgemaakte cadeautjes te gaan maken, bv. tassen, vilten producten, kerstversiering, knuffeltjes, woondecoraties enz. Leuke cadeautjes voor verjaardagen, voor Sinterklaas en Kerst, voor je zelf of om iemand mee te verrassen.


Publicatiedatum woensdag, 1 maart 2023

‍Doarpskeamer ED, Lange Miente 5, 8491 BG  Akkrum

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief